Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 1:34

Δείτε πως οι μέλισσες καίνε και εξολοθρεύουν μια τεράστια ιαπωνική σφίγγα VIDEO

Έχει διαπιστωθεί ότι 10 μόνο γιαπωνέζικες σφίγγες μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να εξολοθρεύσουν μια ολόκληρη αποικία, μια κυψέλη από 15.000 μέλισσες. Είναι μεγάλες με πανίσχυρα σαγόνια, έχουν σκληρό εξωσκελετό, που το κεντρί της μικρής μέλισσας δεν μπορεί να διαπεράσει, και είναι πλασμένες να εξολοθρεύουν.

Οι μέλισσες όμως έχουν την τεχνική. Συνήθως οι γιαπωνέζικες σφίγγες στέλνουν μια σφίγγα- ανιχνευτή να εντοπίσει μια κυψέλη από μέλισσες. Όταν την εντοπίσει, ειδοποιεί και τότε αρχίζει η σφαγή. Οι μέλισσες μόλις δουν τον ανιχνευτή πρέπει με κάθε τρόπο να μην τον αφήσουν να επιστρέψει και να ενημερώσει για τις θέσεις των μελισσών. Τον δελεάζουν και εκείνος μπαίνει στην κυψέλη. Πιστεύει ότι μπορεί να γευτεί πρώτος τη σάρκα από μέλισσες πριν ενημερώσει τις άλλες σφίγγες.

Αυτό είναι και το μοιραίο του λάθος. Μόλις μπει στην κυψέλη και ενώ ακόμη και μόνος μπορεί να τις εξολοθρεύσει, οι μέλισσες του ορμούς μαζικά, και τον καταπλακώνουν. Αρχίζουν τότε να κουνούν τα φτερά τους και να ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέσα στην κυψέλη. Η Ιαπωνέζικη σφίγγα πεθαίνει στους 46 βαθμούς κελσίου. Καίγεται από μέσα της. Οι μέλισσες πεθαίνουν όταν η θερμοκρασία φτάσει 2 βαθμούς περισσότερο. Στους 48 βαθμούς…

Δυο βαθμοί κελσίου κάνουν τη διαφορά και σώζουν μια ολόκληρη κυψέλη. Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας για να μην αρρωσταίνετε συχνά

Διαβάστε από ποια ασθένεια κινδυνεύετε, ανάλογα με το μήνα που έχετε γεννηθεί: ΛΙΣΤΑ

Δείτε πως σας τσιμπάει ένα κουνούπι- τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα σας;

Πόσα γραμμάρια ζυγίζει η ανθρώπινη ψυχή;

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

Τι συμβαίνει όταν χτυπάμε το παιδί μας;

Και όμως οι μπούληδες έκαναν τη ζωή αυτού του κοριτσιού αβίωτη- τι συνέβη όμως μετά;