Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 8:54

Διαρροές στις σωληνώσεις του νερού βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σας!

WATER111Παθογόνοι οργανισμοί μεταφέρονται στο πόσιμο νερό της βρύσης μέσω των σωληνώσεων, όταν αυτές έχουν μεγάλες φθορές, υποστηρίζει βρετανική έρευνα. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό γαστρεντερικές επιπλοκές, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ σοβαρές.

Η έρευνα – που έγινε από τους επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Sheffield και με επικεφαλής τον ερευνητή Joby Boxall – κατάφερε να αποδείξει ότι στις υπόγειες σωληνώσεις που μεταφέρουν το πόσιμο νερό, υπάρχουν βακτήρια, ιοί και υπολείμματα περιττωμάτων, καθώς και πλήθος άλλοι μολυσματικοί παράγοντες, οι οποίοι μολύνουν το νερό που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών μας.

«Συμβαίνει συχνά να υποφέρουμε από γαστρεντερικές ενοχλήσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να εξηγήσουμε κι έτσι ενοχοποιούμε κάποια τροφή που έχουμε καταναλώσει. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, αυτές οι ενοχλήσεις οφείλονται στο νερό που πίνουμε και όχι στο φαγητό», λέει ο Dr. Boxall.

waterΗ μακροχρόνια κατανάλωση αυτών των ουσιών μέσω της τροφικής αλυσίδας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.

 

 Αλλα προβλήματα του πόσιμου νερού και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας

 

Χλώριο

 Προβλήματα: το χλώριο στο νερό ενώνεται με διάφορα οργανικά στοιχεία και δημιουργεί πολλές επικίνδυνες τοξικές ουσίες.

 Επιπτώσεις στην υγεία μας: αποβολές, βλάβες στα νεφρά και το συκώτι, προβλήματα αναπαραγωγής, γονιμότητας, νευρικές παθήσεις, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, αρτηριοσκλήρυνση, προσβολή του μυϊκού συστήματος, καρδιοπάθειες, καρδιακές προσβολές, καρκίνος κ.λπ.

water.gif3

Αμίαντος

 Προβλήματα: βρίσκεται σε ορυκτά αποθέματα, μονωτικά υλικά, χρησιμοποιείται για κατασκευή πυρίμαχων υλικών και σωλήνων ύδρευσης.

 Επιπτώσεις στην υγεία μας: πιθανή αιτία καρκίνου.

 

water.gif2Μόλυβδος

 Προβλήματα: βρίσκεται στην βενζίνη, υδραυλικά υλικά, μπαταρίες, εκρηκτικά, υφαντουργία, μελάνια, χρώματα, κρύσταλλα, πορσελάνες, ελαστικά, κ.α.

Επιπτώσεις στην υγεία μας: Μολυβδίαση: ασθένεια που προσβάλει το νευρικό σύστημα, νεφρά όπως επίσης δημιουργεί εγκεφαλικά, καρδιακές προσβολές, στειρότητα, αποβολές, υψηλή πίεση αίματος.

 

Νιτρικά Άλατα

 Προβλήματα: βρίσκονται σε λιπάσματα, κατάλοιπα ζωοτροφών, απεκκρίσεις. Αυτά εισχωρούν στο νερό και στη συνέχεια στον οργανισμό μας.

Επιπτώσεις στην υγεία μας: ο κίνδυνος έιναι ιδιαίτερα μεγάλος για τα νεογνά και προκαλεί κυάνωση του βρέφους. Επίσης ευθύνονται για καρκινογόνες ουσίες που προσβάλουν το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα χρόνο (και αυτά τα 20 καλά θα συμβούν!)

Ποια είναι τα 2 πιο τοξικά υποκατάστατα ζάχαρης, που καταναλώνουμε καθημερινά;

Διαβάστε σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας για να μην αρρωσταίνετε συχνά

Μήπως πάσχετε από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης;