Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 23:33

Νάρθηκες απευθείας από το μέλλον

OsteoidCast_2895600bΜόλις πέρυσι ο απόφοιτος Πανεπιστημίου του Γουέλινκγτον στη Νέα Ζηλανδία, Jake Evill, δημιούργησε μια ελκυστική τρισδιάστατη εκτυπώσιμη εκδοχή του γύψου, θέλοντας να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά γύψινα εκμαγεία που χρησιμοποιούσαμε από το 1815. Ο νέος αυτός νάρθηκας δημιουργείται από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή μετά από απεικόνιση του κατάγματος και της τραυματισμένης περιοχής, έτσι ώστε να εκτυπωθεί στα μέτρα του τραυματία.

3D-Printed-Cast-1-600x438Η πρωτοποριακή αυτή δημιουργία κέρδισε το περσινό βραβείο A’Design για 3D έντυπα και προϊόντα και είναι εμπνευσμένο από το σπογγώδες υλικό που δημιουργείται στο εσωτερικό των οστών. Σύμφωνα με το σχεδιαστή το νέο αυτό εκμαγείο θα είναι κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή και θα κυκλοφορεί σε διάφορά χρώματα. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι το ελαφρύ και άοσμο υλικό του και το ότι ο ασθενής θα μπορεί να πλυθεί και να ανακουφιστεί από τη φαγούρα. Επίσης είναι διακριτικό και μπορεί να φορεθεί κάτω από τα ρούχα.

3D-Printed Cast Lets Broken Arms Breathe Odor-FreeΗ ανακάλυψη αυτή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την προσθήκη μιας συσκευής υπερήχων που έχει ως στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης. Τα συστήματα χαμηλής έντασης υπερήχων (LIPUS) έχει ήδη ερευνηθεί ότι προάγουν την επούλωση των οστών του κατάγματος και φέρεται να αυξάνουν το ποσοστό ίασης κατά 80 τοις εκατό.

diptych_custom-939a7d1f3e3263f515fe665ee03d9211aa380c9d-s40-1Πάντως, το Cortex cast, όπως ονομάζεται αυτός ο πρωτοποριακός νάρθηκας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Βιονικό μάτι χαρίζει και πάλι την όραση, μέσω υπερσύγχρονης βιοτεχνολογίας

Διαβάστε από ποια ασθένεια κινδυνεύετε, ανάλογα με το μήνα που έχετε γεννηθεί: ΛΙΣΤΑ

Ποια είναι τα 2 πιο τοξικά υποκατάστατα ζάχαρης, που καταναλώνουμε καθημερινά;