Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 7:09

420 πέτρες αφαίρεσαν οι γιατροί από τα νεφρά ασθενούς- Τι έτρωγε και τις γέννησε ο οργανισμός του;

kinapetra2

οι πέτρες μετά την επέμβαση

Ένας 55χρονος από την Κίνα, ο κύριος He, ξύπνησε με φρικτούς πόνους σε ολόκληρο το κορμί του. Τον τελευταίο καιρό πάθαινε κολικούς στους νεφρούς, αλλά εκείνο το βράδυ οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Λιποθυμούσε και συνερχόταν. Ούρλιαζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν. Δεν μπορούσε να ουρήσει. Η οικογένεια του ανησύχησε και τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί εκεί στην επαρχία της ανατολικής Zhejiang της πόλης Dongyang, αμέσως τον έβαλαν στον τομογράφο. Αυτό που είδαν τους άφησε με το στόμα ανοιχτό. Μέσα στα νεφρά του υπήρχαν 420 πέτρες μικρότερες και μεγαλύτερες. Δεν καθυστέρησαν ούτε λεπτό.

η ομάδα του καθηγητή Wei Yubin

η ομάδα του καθηγητή Wei Yubin

Ειδοποιήθηκε ο καθηγητής δρ Wei Yubin και αμέσως ξεκίνησε το χειρουργείο για να απομακρύνουν τις πέτρες από τα ήδη καταστραμμένα νεφρά. Η επέμβαση διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες. Ο καθηγητής δήλωσε αργότερα σε Κινέζικα Μέσα Ενημέρωσης: «οι 420 πέτρες που αφαιρέσαμε ήταν οι μεγάλες ας το πούμε. Υπήρχαν και άλλες μικρότερες που καταφέραμε να ρουφήξουμε με ένα ειδικό μηχάνημα.»

και άλλες πέτρες

και άλλες πέτρες

Οι γιατροί θεωρούν ότι για αυτό που συνέβη ευθύνεται η διατροφή του κ. He. Έτρωγε καθημερινά μόνο τοφού και δεν έπινε καθόλου νερό. Η βάση του τοφού, είναι το ασβέστιο και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού, δημιούργησε τις πέτρες στους νεφρούς. Το τοφού είναι ένα προϊόν σόγιας και εξαιρετικά διαδεδομένο στην Κίνα. Τελικά οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον ένα από τους 2 νεφρούς.

το τοφού και την έλλειψη νερού, θεωρούν υπεύθυνα, οι γιατροί

το τοφού και την έλλειψη νερού, θεωρούν υπεύθυνα, οι γιατροί

Πάντως το 2009, ένας γιατρός από την Ινδία αφαίρεσε 172155 πέτρες από το αριστερό νεφρό ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης που ξεπέρασε τις 5 ώρες. Καταγράφηκε μάλιστα και στο βιβλίο Γκίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο συγκλονιστικός σκύλος, όταν ένα αυτιστικό παιδί παθαίνει κρίση και χτυπάει τον εαυτό του VIDEO

Διαβάστε από ποια ασθένεια κινδυνεύετε, ανάλογα με το μήνα που έχετε γεννηθεί: ΛΙΣΤΑ

Πόσα γραμμάρια ζυγίζει η ανθρώπινη ψυχή;

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

Τι συμβαίνει όταν χτυπάμε το παιδί μας;

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο- πως αντέδρασαν οι γιατροί; VIDEO