Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 19:43

Μωρά με χαμηλό βάρος γέννησης κινδυνεύουν από κατάθλιψη ως ενήλικες

 early birth.jpg3Το χαμηλό βάρος γέννησης είναι παράγοντας που προδιαθέτει στην ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών τύπου άγχους και κατάθλιψης κατά την ενηλικίωση, δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε από την επιθεώρηση Biological Psyhiatry.

Το χαμηλό βάρος γέννησης, συνδυάστηκε επίσης, με καθυστέρηση της ανάπτυξης κατά τη βρεφική ηλικία όπως υποδηλώνεται από την χρονική καθυστέρηση της ικανότητας στήριξης του κορμού και της έναρξης βάδισης, κάτι που υποδηλώνει δυσκολίες ανάπτυξης του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

early birth.jpg2Σύμφωνα με τους ερευνητές, το χαμηλό βάρος γέννησης φαίνεται να επηρεάζει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών κατά την ενηλικίωση. Κυρίως η σχέση αυτή, παρατηρείται σε περιπτώσεις που το χαμηλό βάρος γέννησης, οφείλεται σε διαταραχές κατά τη διάρκεια της κύησης ή του τοκετού. Είναι πιθανό βιοχημικοί παράγοντες που εκλύονται λόγω των επιπλοκών της κύησης ή του τοκετού να συμβάλουν στις δυσκολίες ανάπτυξης του νευρικού συστήματος κατά την βρεφική και πρώιμη παιδική ζωή.

Biological Psychiatry

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νάρθηκες απευθείας από το μέλλον

FATHER: Το εκπληκτικό βραβευμένο animation για τη σχέση πατέρα-παιδιού, που πρέπει όλοι να δουν

Ποια είναι τα 2 πιο τοξικά υποκατάστατα ζάχαρης, που καταναλώνουμε καθημερινά;

Δείτε γιατί αυτή η έγκυος μοντέλο έχει σοκάρει όλο τον κόσμο ΦΩΤΟ