Σάββατο 29, Οκτωβρίου 2016 1:28

Διαφημίσεις του παρελθόντος ιδανικές για να μας στείλουν στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ

retroegkios

Τεστ εγκυμοσύνης σε μια… έγκυο: Η διαφήμιση αυτή μάλλον απευθυνόταν σε ανθρώπους από άλλον πλανήτη. Δείχνει μια έγκυο με φουσκωμένη την κοιλίτσα να έχει χρησιμοποιήσει τεστ εγκυμοσύνης για να διαπιστώσει εάν… είναι έγκυος. Σύντομα η εταιρία απέσυρε αυτή τη διαφήμιση αφού μάλλον γέλια προκαλούσε.

 retrometro

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Μετρό: Είχε τοποθετηθεί πάντα από την απέναντι πλευρά και με μεγάλα γράμματα προέτρεπε αυτόν που την διαβάζει να «έρθει πιο κοντά» για να διαβάσει και τις υπόλοιπες γραμματοσειρές που ήταν εξαιρετικά μικρές και δεν διακρίνονταν. Έγιναν μάλιστα και 3 ατυχήματα από ηλικιωμένους που πλησίαζαν πλησίαζαν για να διαβάσουν και έπεσαν στις ράγες.

retrocola

Τα αναψυκτικά τύπου cola κάνουν καλό στα νεογέννητα: Αυτή και εάν είναι διαφήμιση. «Για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή, ξεκινήστε την cola (να δίνετε στο μωρό σας) νωρίτερα. Φυσικά όλοι ξέρουμε σήμερα πόσο καταστροφικές συνέπειες έχουν αυτού του είδους τα αναψυκτικά. Ειδικά στα παιδιά απαγορεύονται δια ροπάλου.

retrobutter

Τρώτε βούτυρο για να λιπάνετε τις αρτηρίες σας: Άλλη μια εξαιρετικής εμπνεύσεως διαφήμιση για το βούτυρο. «Να τρώτε βούτυρο, λειτουργεί σαν λιπαντικό για τις αρτηρίες και τις φλέβες σας», αναφέρει υπερήφανα ο διαφημιστής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει…

 retroselofan

Το σελοφάν και το παιδί: Διαφήμιση εταιρίας σελοφάν για τρόφιμα που αναγράφει: «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή έρχονται μέσα σε σελοφάν.» Δείχνει ένα νεογέννητο τυλιγμένο σε σελοφάν και τον πελαργό να το κρατάει. Η διαφήμιση είναι της δεκαετίας του 50. κανείς δεν είπε στους διαφημιστές ότι κάθε είδους πλαστικής σακούλας απαγορεύεται να έρχεται σε επαφή με παιδιά γιατί ο κίνδυνος πνιγμού είναι τεράστιος.

 retrowandys

Τα παγωτά με ζάχαρη που ρίχνουν τον διαβήτη: Μεγάλη αλυσίδα φαστ φουντ διαφήμιζε τα «φροστυ» της, τα γρανιτοπαγωτά (που η ζάχαρη ξεχείλιζε) της τα οποία «ρίχνουν» τον διαβήτη.

 retroseleri

Το σέλερι που καθαρίζει το έντερο: Αυτή η καλτ διαφήμιση εξηγεί ότι το φυτό σέλερι είναι η… οδοντόβουρτσα της φύσης και καθαρίζει το έντερο μας, όπως η οδοντόβουρτσα τα δόντια μας.

 retrogym

Διαφήμιση για γυμναστήρια που σου αλλάζουν χρώμα: Εάν παρατηρήσετε την αφίσα δεν θα μπορέσετε να συγκρατήσετε την κοιλιά σας από τα γέλια. Δείχνει έναν παχουλό νέο, λευκό με ξανθό μαλλί και γράφει ΠΡΙΝ. Στη συνέχεια δείχνει έναν αφροαμέρικάνο με το μαλλί αφάνα και γράφει ΜΕΤΑ. Ενδιάμεσα μας ενημερώνει πως είναι κάποιος πριν τη γυμναστική και πως μετά από 15 ώρες ασκήσεων στα συγκεκριμένα γυμναστήρια.!!!

 retrosteeve

Ο τυφλός Στίβη Ουόντερ και το βιντεοπαιχνίδι: Εξωπραγματική διαφήμιση. Ο τυφλός μουσικοσυνθέτης Στίβη Ουόντερ μιλάει και εξηγεί πως «εάν έπαιζε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, αυτό θα ήταν το συγκεκριμένο της διαφήμισης».

 retroballs

Το λογοπαίγνιο: Η διαφήμιση αναγράφει: «ποιος λέει ότι οι γυναίκες δεν έχουν balls» που φυσικά στην αμερικάνικη αργκό η λέξη balls μεταφράζεται σε «όρχεις». Η εταιρία διαφημίζει τα balls, ένα γλυκό που σου δίνει δύναμη και αντοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε γιατί οι πράσινες πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία

Ο συγκλονιστικός σκύλος, όταν ένα αυτιστικό παιδί παθαίνει κρίση και χτυπάει τον εαυτό του VIDEO

Μωρά με χαμηλό βάρος γέννησης κινδυνεύουν από κατάθλιψη ως ενήλικες

Ποια είναι τα 2 πιο τοξικά υποκατάστατα ζάχαρης, που καταναλώνουμε καθημερινά;