Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 22:39

Μέτρα για να μην σας πιάσει απροετοίμαστους η ζέστη σήμερα.

KAIROS1

Διαβάστε κάποια κόλπα προκειμένου να προστετεύσετε τον οργανισμό σας από την ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας. Και ας ξεκινήσουμε με το ντύσιμο. Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Για το λόγο αυτό προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης είναι σημαντικό να αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Επίσης να αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

Man and ventilator

Ιδιαίτερη προσοχή με τέτοιες θερμοκρασίες χρειάζονται τα βρέφη και τα νεογέννητα. Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ. Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη. Επίσης καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε τι έκανε μια έγκυος για να σώσει τη ζωή του παιδιού της που το δάγκωσε κροταλίας

5 περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για το … θεραπευτικό καρπούζι!

Το βίντεο ενός νέου με κρίση πανικού που συγκλονίζει- πρέπει να το δουν όλοι VIDEO

Διαφημίσεις του παρελθόντος ιδανικές για να μας στείλουν στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ