Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 16:06

Η γυναίκα με τα τατουάζ, που χειρουργήθηκε κατά λάθος για μεταστατικό καρκίνο

358889079b404a8d3ca107ebb122ab7cΌταν μια γυναίκα στην Καλιφόρνια με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας υποβλήθηκε σε σάρωση της εικόνας του σώματος μέσω μαγνητικού τομογράφου, οι γιατροί παρατήρησαν φωτεινές περιοχές στους λεμφαδένες της, γεγονός που υποδήλωνε ότι ο καρκίνο της είχε εξαπλωθεί.

Το παράδοξο είναι ότι μόνο μετά από την χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία του καρκίνου της οι γιατροί συνειδητοποίησαν τον πραγματικό λόγο για αυτές τις φωτεινές κηλίδες: τα τατουάζ της .

Η 32χρονη γυναίκα – μητέρα τεσσάρων παιδιών – είχε διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας . Τον Νοέμβριο του 2012, οι γιατροί της ζήτησαν τη σάρωση απεικόνισης για να ελέγξουν αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί ( μετάσταση ) σε άλλα μέρη του σώματός της . Ο τύπος σάρωσης που οι γιατροί ήθελαν συνδυάζει εξειδικευμένες τομογραφίες και απαιτεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν μία ένεση ενός ραδιενεργού ιχνηθέτη που κάνει τους όγκους να εμφανίζονται ως φωτεινά σημεία για τη σάρωση .

False-Positive-Cancer-Reading-TattoosΗ τομογραφία έδειξε όχι μόνο τον όγκο του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας, αλλά και φωτεινά σημεία σε λεμφαδένες στην πύελο της, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα ως οι μεταστάσεις του καρκίνου, όπως έγραψαν οι ερευνητές στην έκθεσή τους η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας της, η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας, των σαλπίγγων της και των λεμφαδένων της πυέλου .

Αλλά όταν οι γιατροί εξέτασαν αργότερα τα κύτταρα από τους λεμφαδένες της γυναίκας κάτω από ένα μικροσκόπιο, είδαν ότι αυτά περιείχαν ποσότητες χρωστικής για τατουάζ. Η γυναίκα είχε πάνω από 14 τατουάζ στα πόδια της. Έχουν υπάρξει και προηγούμενες αναφορές όπου η μελάνης τατουάζ μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες των ανθρώπων και να εμφανιστεί στις τομογραφίες σε ασθενείς με άλλους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του μελανώματος. Φαίνεται αυτή να είναι η πρώτη περίπτωση που οι γιατροί αναφέρθηκαν σε έναν ασθενή με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η γυναίκα δεν είχε επιπλοκές μετά την επέμβαση της, και είχε την άδεια για να φύγει από το νοσοκομείο μετά από τρεις ημέρες. Η υγεία της είναι πολύ καλή και δεν έχει παρουσιάσει μεταστάσεις έως σήμερα (3 χρόνια μετά).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Οι άγνωστοι κίνδυνοι από τα τατουάζ, για τους οποίους δεν μιλάει κανείς

Δείτε το συγκινητικό βίντεο που θα σας κάνει να αλλάξετε την αρνητική γνώμη σας για τα τατουάζ

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

Διαβάστε τι έκανε μια έγκυος για να σώσει τη ζωή του παιδιού της που το δάγκωσε κροταλίας