Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 14:18

Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Παστέρ

PASTEUR.docx2Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ινστιτούτο Παστέρ, οι οποίοι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή κ.Μ.Μανουσάκη, στον οποίο καταλογίζουν απραξία, που έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία του οργανισμού.

Με επιστολή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Κουρουμπλή και Μπαλτά, την οποία κοινοποίησαν και τον αντίστοιχο Γαλλικό Οργανισμό που εδρεύει στο Παρίσι, τόσο οι διοικητική υπάλληλοι, όσο και οι ερευνητές (για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο οργανισμό) επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που έχουν δημιουργηθεί, καθώς υποστηρίζουν ότι με ευθύνη του Γενικού Διευθυντή κ.Μανουσάκη, δεν πραγματοποιείται απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, τα οποία εισέρρευσαν στο Παστέρ με πρωτοβουλία των ίδιων των ερευνητών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο η συνεργασία του ιστιτούτου με το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να χάνονται και από εκεί σημαντικά κονδύλια. 

Τέλος επισημαίνουν την παντελή έλλειψη συνεργασίας του Διευθυντή με το προσωπικό, τόσο το επιστημονικό, όσο και το διοικητικό. Χρεώνουν, επίσης, τον Διευθυντή τους για διοικητική απραξία και δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει με δική του υπαιτιότητα. Η μεγαλύτερη από αυτές αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού, που έγινε εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται, επίσης, στην προσπάθεια για συγχώνευση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, καθώς υποστηρίζουν ότι ο τελευταίος είναι ένας φορέας που δεν έχει σχέση με το Παστέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

17 εκπληκτικές φωτογραφίες για τη νοσηρή μητρική αγάπη που πονάνε!

Αυτές τις φωτογραφίες ανέβασε στο facebook, μια γυναίκα που έπαθε καρκίνο από το σολάριουμ

Η μυστική διπλή ζωή των ανθρώπων με ψυχική ασθένεια, αποτυπωμένη σε φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που θα σας αφυπνίσουν και θα σας κάνουν να ξεκινήσετε επιτέλους την ανακύκλωση