Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 6:27

Οταν παραλείπετε γεύματα δεν αδυνατίζετε. Κάνετε …. μεγάλη κοιλιά!

Flat-belly.jpg2Κάποιοι επιλέγουν τη «νηστεία» και την αποφυγή γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να χάσουν, όπως νομίζουν, ευκολότερα και πιο γρήγορα  βάρος. Νεότερες έρευνες που δημοσιεύθηκαν στον δικτυακό τόπο Journal of Nutritional Biochemistry, αποδεικνύουν ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Οπως απέδειξε η μελέτη, η παράλειψη γευμάτων όπως του πρωινού, του μεσημεριανού ή του βραδινού μπορεί να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και να οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους, καθώς πυροδοτεί μια σειρά από διεργασίες στον οργανισμό, που προκαλούν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ενα είδος λίπους που μάλιστα είναι από τα πιο επικίνδυνα, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών ασθενειών.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η παράλειψη γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας εμποδίζει τα κύτταρα του ήπατος να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη –την ορμόνη που διασπά τα σάκχαρα.

Ετσι η έρευνα κατέληξε ότι η κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επιβεβλημένη, στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Δείτε ποια είναι τα τρόφιμα με τις αρνητικές θερμίδες: όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο βάρος χάνετε!

9 φρούτα και λαχανικά που μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα για πάνω από 1 μήνα.

Ποιές είναι οι τροφές που λειτουργούν ως «χημικές βόμβες» στον οργανισμό μας;

Οι καταστροφές που προκαλεί η κοκαΐνη στον οργανισμό

Η απίστευτη ιστορία του 19χρονου που διέψευσε τους γιατρούς και νίκησε 3 όγκους μέσα στο κεφάλι του