Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 0:35

Εκκληση από τον ΕΟΦ: Ορθολογική διάθεση φαρμάκων για να υπάρξει επάρκεια

EOF2Σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ ευχαριστεί όλους τους φορείς για τη συνεννόηση και τη συνεργασία που έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής και ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους μηχανισμούς στον τομέα του φαρμάκου (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΦ, ΟΣΦΕ) να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντεπεξέλθει η χώρα και και ιδιαίτερα οι έλληνες ασθενείς σ’αυτήν την δύσκολη στιγμή.  

«Σε κάθε περίπτωση, η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων είναι δυνατό να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και στο σύστημα υγείας γενικότερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής του Οργανισμού κ.Αντωνίου και Μακριδάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε η διοίκηση του ΕΟΦ όλοι οι συλλογικοί φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση Οργανισμού, για να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία, ενώ όπως προέκυψε από τη συνάντησή τους ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με φάρμακα διεξάγεται ομαλά.

EOF«Σε κάθε περίπτωση, ¨τονίζει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων είναι δυνατό να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και στο σύστημα υγείας γενικότερα.Ο ΕΟΦ συνεχίζει αδιάλειπτα το ελεγκτικό του έργο, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και παραμένοντας σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

EOF.jpg3Η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής  συναντήθηκε σήμερα και με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), από τα μέλη του οποίου ζήτησε τη διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρατέθηκαν στοιχεία και από τις δύο πλευρές, οι οποίες κατέληξαν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς, αυτή τη στιγμή διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν και οι δύο για την συνέχιση της ομαλής ροής του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση τα μέλη του ΣΦΕΕ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζουν «ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση της αλυσίδας φαρμάκου», ενώ διαχωρίζουν τη θέση τους από τα όσα ακούστηκαν εχθες σε κάποια ΜΜΕ για έλλειψη φαρμάκων από την αγορά:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και την χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τα ανθρώπινα δάκρυα της θλίψης κάτω από το μικροσκόπιο (σπάνιες φωτο)

Κοιν.Ιατρείο Ελληνικού: Τι θα φέρουν στην Υγεία και την Κοινωνία το μέτρα που προτείνουν οι δανειστές

16χρονη έχασε τη ζωή της από έμφραγμα, εξαιτίας φοβίας που είχε να πάει στην τουαλέτα

Πως να εξηγήσουμε στα παιδιά μας το capital control και το grexit