Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 15:44

Έλλειψη σιδήρου : Ποιο είναι το χαμηλό σε θερμίδες λαχανικό που θα σας βοηθήσει;

750x500-ehow-images-a05-tn-vh-calculate-volume-bushels-800x800Τα πράσινα φασολάκια είναι από τα λίγα λαχανικά που περιέχουν λίγες θερμίδες, μόνο 23 ανά 100 γραμμάρια, και περιέχουν πολύ σίδηρο και άλλα πολύτιμα συστατικά όπως κάλιο , ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων σιδήρου που περιέχουν, οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συνιστούν ότι τα πράσινα φασολάκια πρέπει να αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής των ανθρώπων που πάσχουν από αναιμία . Μισό πιάτο μαγειρεμένα φασολάκια περιέχουν 10% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε σίδηρο και μόνο 20 θερμίδες, σε σύγκριση με τα φασόλια που περιέχουν 215 θερμίδες και καλύπτουν το 4,5%. Η βιταμίνη Κ που παρέχεται από τα πράσινα φασόλια, είναι το 122,0% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (ΣΗΔ) και είναι σημαντική για τη διατήρηση ισχυρών οστών.Επίσης αν λάβουμε υπόψη τα μικρά ποσοστά σε λίπος και νάτριο, και τα μεγάλα ποσοστά σε ασβέστιο και φυτικές ίνες, δίκαια τα πράσινα φασολάκια θεωρούνται πολύ υγιεινή και ωφέλιμη τροφή.

Τα φασολάκια πρέπει να είναι μέρος της διατροφής των υγιών ανθρώπων, αλλά θα πρέπει επίσης να καταναλώνονται τακτικά από εκείνους που έχουν πρόβλημα με την υψηλή αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος και της χοληστερόλης. Η αργινίνη που περιέχουν μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και στα ούρα. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα πράσινα φασόλια green-beans-almonds-newβελτιώνουν την πέψη και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Λόγω του μεγάλου όγκου του καλίου, τα φασολάκια είναι ένα καλό διουρητικό που βοηθά στην απέκκριση των υγρών και των επιβλαβών ουσιών από το σώμα, γι “αυτό συνιστάται σε άτομα που έχουν προβλήματα με ρευματισμούς και σε άτομα με αυξημένη ουρία στα ούρα.

Συμβουλή :

Τα φασολάκια δεν θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά ή σε μεγάλες ποσότητες από άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, με προβλήματα στα νεφρά ή στη χοληδόχο κύστη, καθώς και από άτομα που πρέπει να αυξήσουν την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

«Γελάστε γιατί χανόμαστε»…με τα καλύτερα των τελευταίων ημερών στο Internet

Φόβος: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο χειραγώγησης

Είναι το πιο υγιεινό λαχανικό στον κόσμο και το έχουμε ξεχάσει εντελώς!

Δείτε το συγκλονιστικό πείραμα: Τι μπορείτε να πάθετε αν κολυμπάτε μεθυσμένοι (Βίντεο)

Πώς να κάνετε δροσερό ύπνο χωρίς κλιματιστικό;