Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 22:54

Επικίνδυνα «φυσικά συμπληρώματα διατροφής» για αδυνάτισμα και στύση καταγγέλει ο ΕΟΦ

pills pills.jpg4

Την προσοχή των καταναλωτών συμπληρωμάτων διατροφής συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς εντοπίστηκαν παραφαρμακευτικά προϊόντα, εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ :  5×5 Extreme και Swasti-100 για τη στυτική δυσλειτουργία

Πρόκειται για τα προϊόντα – που διαφημίζουν οι εμπνευστές τους ότι βοηθούν σε προβλήματα στύσης - 5×5 Extreme και Swasti-100, τα οποία περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες ανάλογες της sildenafil (σ.σ. ουσίας που περιέχεται στα κανονικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας), χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Δανίας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ: «Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό». 

 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ : Li Da, Lose Weight Coffee, Perfect Slim USA και Slim-Vie για το αδυνάτισμα 

pills2 pills3 pills.jpg5

Από τον ΕΟΦ διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα Li Da, Lose Weight Coffee, Perfect Slim USA και Slim-Vie που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων : «Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

«Γελάστε γιατί χανόμαστε»…με τα καλύτερα των τελευταίων ημερών στο Internet

Το γέλιο κάνει καλό: 10 ανέκδοτα με γιατρούς + VIDEO

Φόβος: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο χειραγώγησης

Τί να πούμε στα παιδιά μας, για όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτές τις μέρες;

Οι άνδρες με μεγάλο πέος πέφτουν πιο εύκολα θύματα απιστίας από τις συζύγους τους