Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 4:11

«Γελάστε γιατί χανόμαστε»…με τα καλύτερα των τελευταίων ημερών στο Internet

 5     humor.jpg3

Σε πολλές καταστάσεις που βιώνει ο άνθρωπος το γέλιο είναι το κύριο μέσο έκφρασης συναισθημάτων. Όταν κάποιος έχει μια απώλεια, καταφεύγει στο γέλιο για να απαλύνει τον πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι θυμόμαστε τις πιο ευχάριστες στιγμές που είχαμε με το εκλιπόν μέλος της οικογένειάς μας. Όταν έχουμε ένα ατύχημα, παραδείγματος χάριν αν γλιστρήσουμε και πέσουμε, σχηματίζεται σχεδόν αυτόματα ένα μειδίαμα στα χείλη μας. Αυτό είναι μια άμυνα για να νιώσουμε άμεσα πιο ευχάριστα και για να καλύψουμε την αμηχανία που γεννάει μια τέτοια άβολη κατάσταση. Ακόμα και κάποιος δικός μας άνθρωπος μπορεί να γελάσει, όχι γιατί έχει μειωμένη ευαισθησία, αλλά για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την αμήχανη στιγμή.

humorΓελάτε, γιατί χανόμαστε…

Οι καιροί είναι δύσκολοι και εν μέσω αυτής της μεγάλης κρίσης το γέλιο δεν βγαίνει αβίαστα. Τις περισσότερες φορές και για την πλειοψηφία του κόσμου που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης αλλά όχι μόνο, το γέλιο είναι πολυτέλεια. Αποτελεί, σχηματικά τουλάχιστον, είδος προς εξαφάνιση. Το αβίαστο και ξέγνοιαστο γέλιο είναι ένα καταπραϋντικό για όλους μας. Η έκφραση «γελάτε, γιατί χανόμαστε» είναι διαχρονική και θεμελιώδης για όλα τα ανθρώπινα όντα.

Η αισιόδοξη ματιά στα πράγματα, αν και πολλές φορές δεν είναι εύκολη, βοηθάει τον άνθρωπο να πάει μπροστά και να ξεπεράσει άσχημες καταστάσεις. Η κοινωνία, όχι η ελληνική αλλά η παγκόσμια, μαστίζεται από νεόκοπες ενδογενείς ανωμαλίες και δυσλειτουργίες. Η πολυπολιτισμική φύση των δυτικών κρατών εντείνει τις αντιθέσεις και αυξάνει τον βαθμό ρατσισμού που ενυπάρχει διαχρονικά στις ανθρώπινες κοινωνίες. Είτε φυλετικός είτε θρησκευτικός είτε τα τελευταία δέκα χρόνια οικονομικός, ο ρατσισμός είναι μία από τις αιτίες που οι κοινωνίες είναι μίζερες, σκληρές, καταθλιπτικές και δυστυχισμένες. Γέλιο, ένας πιστός συνοδοιπόροςΗ αλλαγή αυτού του κλίματος μπορεί να γίνει, και ένα από τα εργαλεία είναι το γέλιο. Με τη θετική ενέργεια που εκπέμπει ένας γελαστός άνθρωπος, με την αισιόδοξη ματιά του πάνω στα γεγονότα και με τη θετική προσέγγιση στα προβλήματα μπορεί να αλλάξει το κλίμα των χειμαζόμενων κοινωνιών.

Εν κατακλείδι, το γέλιο είναι διαχρονικά ένας πολύτιμος σύντροφος και συνοδοιπόρος του ανθρώπου. Μας συμπαραστέκεται, μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, μας βοηθά να ερωτευτούμε και να καταπολεμήσουμε τη φοβία μας για το νέο. Απαλύνει τον πόνο της απώλειας και δημιουργεί ζεστασιά στην ατμόσφαιρα. Είναι ο πιο πιστός συνοδοιπόρος του ανθρώπου.

Δείτε τα καλύτερα από όσα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό στο internet, μοιραστείτε με άλλους και γελάστε με την καρδιά σας

humor.jpg2        humor.jpg9

 

humor.jpg10        humor5

 

humor.jpg13      humor17

 

humor18      humor.jpg12

 

humor15        humor.jpg6

 

                       humor4                                                humor.jpg7

 

humor.jpg8       humor.jpg11

2    3

 

4    7

6 8

1    humor16

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Το γέλιο κάνει καλό: 10 ανέκδοτα με γιατρούς + VIDEO

Φόβος: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο χειραγώγησης

Τί να πούμε στα παιδιά μας, για όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτές τις μέρες;

Οι άνδρες με μεγάλο πέος πέφτουν πιο εύκολα θύματα απιστίας από τις συζύγους τους

Δείτε το συγκλονιστικό πείραμα: Τι μπορείτε να πάθετε αν κολυμπάτε μεθυσμένοι (Βίντεο)