Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 10:19

Ηλιακά εγκαύματα στο όνομα της … Τέχνης

Στη νέα ″μανία-μόδα″ που ονομάστηκε sunburnart, τα άτομα εφαρμόζουν αντηλιακό σε επιλεγμένες περιοχές του σώματός τους για να δημιουργήσουν μοτίβο μαυρίσματος και στη συνέχεια μοιράζονται το γεμάτο εγκαύματα δέρμα τους στα social media.

tdy_tren_sunburn_150630.today-inline-vid-featured-desktop

sunburn-is-now-art-on-twitter-dermatologists-are-freaking-out-485789-2

sunburn-art-risk-factors

Sunburn-art

Sunburn Art

9

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Daily Mirror , οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν επιλεκτικά αντιηλιακό σε μέρη του σώματός τους με σκοπό τη δημιουργία σχεδίων από τις εκτεθειμένες περιοχές. Το γεγονός είναι ένα: ότι οι άνθρωποι που σκόπιμα ή κατά λάθος αφήνουν τον εαυτό τους να υποστεί έγκαυμα πάνε γυρεύοντας: Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ, με 65.647 ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με μελάνωμα του δέρματος μόνο για το 2011 (9.128 από αυτούς πέθαναν από αυτό). Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί.

Οι δερματολόγοι του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του δέρματος προειδοποιούν : αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα με κάθε κόστος. Ένα ηλιακό έγκαυμα δεν είναι μόνο επώδυνο, αλλά είναι επικίνδυνο και με μακροχρόνιες συνέπειες. Τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν βλάβες στο DNA, επιταχύνουν τη γήρανση και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σας. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε υποστεί πέντε ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα στα νιάτα σας, αυξάνετε τον κίνδυνο μελανώματος κατά 80 τοις εκατό.

Οι ειδικοί δερματολόγοι συστήνουν την πλήρη προστασία από τον ήλιο με καθημερινή χρήση αντιηλιακού, συμπεριλαμβανομένων γυαλιών ηλίου και πλατύγυρο καπέλο. Το ίδιο προτείνει και ο γνωστός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν , ο οποίος έχει υποστεί επεμβάσεις τα τελευταία δύο χρόνια για τον καρκίνο του δέρματος στη μύτη του . « Η γενιά μου, είχε την εντύπωση ότι αν καεί αρκετά για να ξεφλουδίσει δύο φορές σε ολόκληρο το σώμα, μετά θα ήταν ασφαλής για ολόκληρο το καλοκαίρι », είπε το 2013. «Εγώ δεν θα επιτρέψω να συμβεί ποτέ ξανά αυτό. »

704655-hugh-jackman

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Συμβουλές από δερματολόγους για να μαυρίσετε, χωρίς να πάθετε εγκαύματα

Πότε μία ελιά είναι καρκινικός σπίλος και πρέπει να αφαιρεθεί;

Έλλειψη σιδήρου : Ποιο είναι το χαμηλό σε θερμίδες λαχανικό που θα σας βοηθήσει;

Δείτε από τι κινδυνεύουν όσοι έχουν γαλανά και ανοιχτόχρωμα μάτια