Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 10:17

Ποιά προβλήματα υγείας προκαλούν οι οθόνες αφής από τα smartphones και tablets;

touch.jpg8Προβλήματα που σχετίζονται με την κακή στάση του σώματος και την αφύσικη τοποθέτηση, προκαλούν οι οθόνες αφής που διαθέτουν τα smartphones και τα tablets, συσκευές που εξαιτίας της φορητότητάς τους απαιτούν από τους χρήστες να καμπουριάζουν ή να κάνουν αδέξιες κινήσεις κατά τη χρήση τους. 

Η μελέτη που διεξήχθη από το InfoWorld προειδοποιεί ότι ακόμη και οι κάθετα προσανατολισμένες οθόνες αφής των tablets είναι επίσης εργονομικά προβληματικές, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη μυϊκή καταπόνηση σε μικρότερο χρονικό διάστημα, και να οδηγήσουν σε μια λάθος κάμψη του καρπού, ενώ η ιδανική γωνία, καρπού-οθόνης, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι περίπου 30 μοίρες.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη προβλήματα προκαλεί και η χρήση αυτή καθαυτή των οθονών αφής, καθώς τα εικονικά πληκτρολόγια δεν ανατροφοδοτούν τους χρήστες. Τι σημαίνει αυτό; Οι οθόνες αυτές προκαλούν τους χρήστες να ασκήσουν πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι touch.jpg5κανονικά θα έπρεπε (περίπου οκτώ φορές περισσότερη), κάτι το οποίο προκαλεί μεγαλύτερη πίεση στα δάχτυλα, στους καρπούς και τους βραχίονες και αυξάνουν κατά πολύ την πιθανότητα προβλημάτων, όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Στην μελέτη επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οθόνες υψηλής ανάλυσης, διαθέτουν μικρότερες γραμματοσειρές με αποτέλεσμα να μισοκλείνουμε τα μάτια προκειμένου να δούμε καλύτερα.

Σύσταση:

- Αποφύγετε την κάμψη του λαιμού ή της πλάτης για να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή και, αν είναι δυνατόν, συνδέστε τη συσκευή με ένα φυσικό πληκτρολόγιο.

Η ξαφνική άνοδος και η εξάπλωση των οθονών αφής αναμφίβολα θα οδηγήσει σε περισσότερη έρευνα για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, αλλά προς το παρόν οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νέες συσκευές τους δεν είναι απρόσβλητες από τα προβλήματα που από καιρό μαστίζουν την παραδοσιακή χρήση υπολογιστή και ότι θα πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις για την αποφυγή μακροπρόθεσμων κινδύνων για την υγεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πώς το μπλέ φως από τις οθόνες των κομπιούτερ, τάμπλετ και κινητών … παχαίνει!

Η νέα σέξι εφαρμογή για smartphones της Durex, που «βάζει φωτιά» στο κρεβάτι σας!

Κάνουν γιόγκα γυμνοί. Τι προσφέρει στον οργανισμό ΦΩΤΟ

Ζήτησαν από άνδρες να ζωγραφίσουν τα γυναικεία γεννητ.όργανα. Δείτε τί ζωγράφισαν (VIDEO)

8 αφίσες που σοκάρουν και ευαισθητοποιούν