Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 22:53

Ποιο μεγάλο λάθος κάνετε για την υγεία σας, κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα;

toilet       toilet.jpg7

 

 

Νέα μελέτη που πραγματοποίησε ο καθηγητής Μαρκ Γουϊλκοξ, κλινικός διευθυντής Μικροβιολογίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ληντς και δημοσιεύτηκε στην «Διεθνή Επιθεώρηση Νοσοκομειακών Λοιμώξεων»  (IJHI) κάνει λόγο για έναν επικίνδυνο βακτήριο, το οποίο ενδημεί στις λεκάνες τις τουαλέτας, και έχει την ιδιότητα να μεταφέρεται εύκολα μέσω του αέρα και να προκαλεί πολύ σοβαρή διάρροια.

Ποιό είναι το λάθος που κάνουμε και το βακτήριο – που ονομάζεται κλωστρίδιο difficile – διασπείρεται και μεταδίδεται στους ανθρώπους πολύ εύκολα;

Τραβάμε το καζανάκι της τουαλέτας με το καπάκι  της λεκάνης ανοιχτό.

Δείτε για ποιο λόγο γίνεται αυτό:

Οταν τραβήξουμε το καζανάκι και το καπάκι της τουαλέτας είναι ανοιχτό, εξηγεί η μελέτη, σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων, το οποίο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εγκαθίσταται στις γύρω επιφάνειες. Μελετώντας αποστειρωμένες λεκάνες, στις toilet.jpg6οποίες τοποθέτησαν κόπρανα μολυσμένα με το κλωστρίδιο difficile, οι επιστήμονες είδαν ότι το συγκεκριμένο βακτήριο εκτοξευόταν έως και 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα της λεκάνης και στη συνέχεια επικαθόταν στο γύρω περιβάλλον της τουαλέτας – στην λεκάνη, στον νιπτήρα και στο πάτωμα – επιφάνειες στις οποίες μάλιστα παρέμεινε ενεργό, έως και 90 λεπτά αργότερα.

Όταν επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά τα καπάκια της λεκάνης, φάνηκε ότι το νέφος με το επικίνδυνο βακτήριο, περιοριζόταν εντός της λεκάνης και στην εσωτερική επιφάνεια του καπακιού.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι είναι πιο ασφαλές να κλείνουμε πρώτα το καπάκι πριν τραβήξουμε το καζανάκι, και φυσικά να μην ξεχνάμε να πλένουμε καλά  αμέσως μετά, τα χάρια μας με σαπούνι και νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

8 αλλαγές στο σώμα σας, αν τρώτε κάθε μέρα καρπούζι

16χρονη έχασε τη ζωή της από έμφραγμα, εξαιτίας φοβίας που είχε να πάει στην τουαλέτα

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πηγαίνουμε στην τουαλέτα

Το αηδιαστικό ice-bucket του Ματ Ντέμον με νερό από …τουαλέτα. Γιατί το έκανε; (βίντεο)

Χρήσιμες συμβουλές για να μη μυρίζει ο ιδρώτας σας