Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 11:16

Πως ο καφές – με την καθαρτική δράση του – μας οδηγεί κατευθείαν στην τουαλέτα;

toilet coffee.jpg2Κάποιοι από μας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ένα φλιτζάνι καφέ σημαίνει, σχεδόν αμέσως, μία επίσκεψη στην τουαλέτα. Λίγοι, όμως, γνωρίζουμε τι περιέχει ο καφές που προκαλεί αυτή τη δράση στον οργανισμό μας.

Το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από το American Chemical Society’s Reactions επιχειρεί να δώσει πειστικές επιστημονικές απαντήσεις.

Ετσι αποδεικνύεται ότι το 30%-40% των Αμερικανών πράγματι βοηθιέται από την κατανάλωση του καφέ τους να κάνουν γρήγορη εκκένωση. Παράλληλα όμως, η συχνή κατανάλωση καφέ ίσως να προκαλεί μια ανοχή σε εκείνους που πίνουν ασταμάτητα πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

toilet coffee.jpg3Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η οξύτητα του καφέ βοηθά στην τόνωση του παχέος εντέρου, που, με τη σειρά του, αποβάλει τα περιττώματα.

Πάντως τι ακριβώς προκαλεί αυτό το αποτέλεσμα αμέσως μετά την κατανάλωση καφέ, είναι λίγο πιο περίπλοκο. Υπάρχουν περίπου 1.000 ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ, οποιαδήποτε από τις οποίες, μπορεί να προκαλέσει το σώμα μας για να «σπάσει» τις πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, το στομάχι μας να εγκαταλείψει το περιεχόμενό του γρήγορα στο παχύ έντερο, ή να αυξήσει το επίπεδο της χολοκυστοκινίνης και της γαστρίνης στο σώμα μας – δύο ορμόνες που βοηθούν με την πέψη των τροφίμων.

Δείτε το βίντεο :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κάντε το τεστ με τις εικόνες, που αποδεικνύουν εάν είστε ψυχαναγκαστικοί!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατί δεν πρέπει να μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας;

Τα 4 αλάνθαστα σημάδια της αφυδάτωσης

Διαβάστε πόσο καλό κάνει το θαλασσινό νερό στην υγεία σας