Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 8:22

Ποιό είναι το έλαιο που θα εμποδίσει το «ξεφλούδισμά» σας από το μαύρισμα;

oil2Το ενοχλητικό ξεφλούδισμα που υφίσταται το δέρμα μας μετά το μαύρισμα του καλοκαιριού θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτο. Αφήνει ακαλαίσθητα «μπαλώματα» στο δέρμα και επίσης, δεν κρατά πολύ το όμορφο χρώμα που αποκτήσαμε. Πώς μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή τη διαδικασία;

Το ξεφλούδισμα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που υφίσταται η επιδερμίδας σας από τον ήλιο, γι’ αυτό το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρείτε την επιδερμίδα σας, τόσο του σώματος, όσο και του προσώπου καλά ενυδατωμένη. Έτσι, μετά το μπάνιο, απλώστε στο σώμα σας μια πολύ ενυδατική κρέμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Φτάνει, όμως, μόνο αυτό; Οχι! Υπάρχει κι ένας άλλος ακόμη πιο αποτελεσματικός τρόπος. Ενα έλαιο το οποίο βοηθά τη διατήρηση του μαυρίσματος και εμποδίζει το ενοχλητικό ξεφλούδισμα πολύ αποτελεσματικά. Αυτό είναι το αμυγδαλέλαιο.

oil.jpg4Το αμυγδαλέλαιο κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα σας (και στα μαλλιά σας επίσης) καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, ενώ παράλληλα έχει την ιδιότητα να «σφραγίζει» την υγρασία του σώματος περισσότερο από τις κρέμες. Επίσης, δεν έχει καμία ενοχλητική μυρωδιά (το αντίθετο) και δεν «βαραίνει» την επιδερμίδα και την αφήνει να αναπνέει με φυσικό τρόπο.

Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή, γίνεται μέσα στο ντους και ενώ ακόμα είστε βρεγμένη. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να σκουπιστείτε με μια πετσέτα.

Tip:

Μπορείτε να το αναμίξετε με λίγες σταγόνες από άλλο αιθέριο έλαιο με άρωμα της αρεσκείας σας και να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό έλαιο σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πανεύκολες λοσιόν «αυτομαυρίσματος» με φυσικά υλικά

Φτιάξε μόνος σου τη θαυματουργή αλοιφή για εγκαύματα και τραύματα (video)

Γιατί οι γιατροί συμβουλεύουν να ΜΗΝ αποφύγουμε τον ήλιο, φέτος το καλοκαίρι;

Ηλίας Πολίτης. Ο ανιδιοτελής γιατρός που αυτοκτόνησε για λόγους ευθιξίας