Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 13:54

Ποιός είναι ο παράδοξος λόγος που αυξάνονται οι συλλήψεις μωρών το καλοκαίρι;

 summer-pregnancyΤου : μαιευτήρα – γυναικολόγου Βασίλειου Αθανασίου

Έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ότι οι περισσότερες συλλήψεις παιδιών γίνονται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών σε σχέση με τους χειμερινούς. Δεν υπάρχει όμως κάποια σχέση με την ποιότητα του σπέρματος ή των ωαρίων κατά τους μήνες αυτούς, καθώς δεν είναι το σπέρμα πιο δυνατό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο λόγος της αύξησης των συλλήψεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχει να κάνει με την όλη ψυχοσωματική κατάσταση του ζευγαριού κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών. Κατά την περίοδο αυτή το ζευγάρι είναι πιο ήρεμο, έχουμε καλύτερη λειτουργία των συστημάτων και αυξάνεται η συχνότητα των σεξουαλικών summer-pregnancy.jpg2επαφών.

Βέβαια από την άλλη, παρ΄ ότι δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη τις ακριβείς αιτίες, ωστόσο, σε έρευνες έχει παρατηρηθεί ότι, η θερμότητα παίζει το ρόλο της στην τεκνοποίηση. Το ανδρικό σπέρμα εμφανίζει περισσότερη κινητικότητα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η λεγόμενη «κινητικότητα του σπέρματος», η δυνατότητα του να «κολυμπήσει» μέσα από τον τράχηλο της μήτρας για να συναντήσει το ωάριο της γυναίκας , βελτιώνεται αισθητά το καλοκαίρι.

Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους παρατηρούμε να αυξάνονται οι συλλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο παράγουν μουσική κατά τη σύλληψη

«Ελληνίδες με ιστορικό καρκίνου, μπορούν τώρα να κάνουν παιδιά»

Αυτή είναι η 49χρονη που θεράπευσαν από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τον ιό … της ιλαράς, οι επιστήμονες (ΦΩΤΟ)

Η εξωσωματική προκαλεί καρκίνο; Τα αποτελέσματα της 1ης Πανελλαδικής Μελέτης